ROMÂNIA PLUS - Podgorii şi vinuri celebre; Preţ: 6.00 RON

Vinul a fost una din cele mai obişnuite băuturi alcoolice de-a lungul istoriei românilor. A fost o băutură atât de răspândite încât măsura devenise „o burtă de vin pentru un leu”. Plăteai la cârciumă un leu şi beai cât îţi încăpea în burtă. Chiar dacă România nu este unul dintre marii producători de vinuri din lume, ea rămâne printre jucătorii importanţi din acest domeniu. La ora actuală raportul preţ/calitate face ca vinurile româneşti să fie tot mai cunoscute şi mai apreciate. Multe podgorii s-au adaptat vremurilor actuale oferind servicii turistice specifice unde degustările de vinuri sunt atracţia principală. Una dintre cele mai renumite podgorii este cea de la Cotnari care a câştigat recent nu mai puţin de 11 medali de aur pentru Tămâioasa Românească de Cotnari. „I. Podgoria Cotnari Centre: 37. Cotnari (K 3) 38. Cucuteni (K 3) 39. Hârlãu (K 3) 40. Frumuşica (K 3) 41. Târgu Frumos (K 3) Atestatã din timpul domniei lui Petru Rareş (1448). Vinuri albe superioare: Grasã de Cotnari, Feteascã albã, Tãmâioasã Româneascã, Busuioacã, Frâncuşa. Vinuri reprezentative: Grasã de Cotnari, Vin Voievodal (35% Grasã de Cotnari, 35% Feteascã albã, 10% Tãmâioasã, 20% Frâncuşã).”